Sjoerd en

Scouting

Open excuusbrief aan Oergod van het Goede

Afgelopen zomerkamp hebben we de Oergod van het Goede geholpen om haar zwaard terug te krijgen, die de Oergod van het Slechte gepikt had. Door alle oergoden te helpen konden we uiteindelijk de Oergod van het Slechte overtuigen om het zwaard terug te geven. De Oergod van het Slechte wil nu graag zijn excuses aanbieden voor het stelen van het zwaard.

Beste Oergod van het Goede,


Enige tijd geleden heb ik van u het Zwaard van Valkenburg ontvreemd. Bij deze wil ik hiervoor graag mijn excuses aanbieden. Misschien komt dit als een verassing van mij, aangezien ik toch de Oergod van het Slechte ben. Echter, de nasleep van mijn dievenactie heeft nogal wat nare gevolgen voor mij gehad, en ik wilde graag kijken of we samen tot een oplossing kunnen komen.

Door middel van een gemene truuk wist ik Het Zwaard van Valkenburg in mijn handen te krijgen, wat eerst in het bezit was van u, de Oergod van het Goede. Terwijl ik naar huis terugkeerde met het zojuist gestolen Zwaard werd ik echter gezien door een oud vrouwtje. Dit oude vrouwtje was al niet helemaal goed in haar hoofd, en mijn aanblik bracht daar zeker geen verbetering in. Het oude vrouwtje was met een takje aan het wapperen en was op weg naar Vilt, in de buurt van Valkenburg. Ik had Het Zwaard natuurlijk gelijk moeten gebruiken om haar hoofd er af te hakken, maar ik moest snel naar huis want moeder de vrouw had het eten al klaar staan, dus ik besloot haar te laten gaan.

Had ik dat maar niet gedaan. Even later loopt ze langs Scouts Hill, een beetje met haar takje te zwaaien, en komt ze 9 kinderen tegen. Die kinderen zijn daar op Scoutingkamp en noemen zichzelf de "Marala's". Het oude vrouwtje verteld dat er Oergoden in het bos rondlopen, en voordat je het weet keren al die kinderen zich tegen mij. Om er nog even een schepje bovenop te doen komt u ze ook nog om hulp vragen, en vraagt u ook nog of de andere oergoden willen helpen.

Als iemand mij vraagt om te helpen hak ik altijd eerst hun hoofd er af, en dan zeg ik vriendelijk dat ze misschien beter iemand anders kunnen vragen. De andere oergoden niet, die willen altijd wel helpen. Maar die zelfzuchtige oergoden hebben zelf ook hun problemen, dus ze willen alleen helpen als er iets tegenover staat. Een instelling naar mijn hart. Die "Marala's" niet, die helpen iedereen alsof het gratis is.

Ten eerste hielpen ze de Oergod van het Bos door een tocht te lopen en een groot stuk bos voor haar te verkennen. Hierbij moesten ze over prikkeldraad klimmen, dwars door het bos lopen, en vragen beantwoorden, maar dat was voor hen allemaal geen probleem.

Ten tweede hielpen ze de Oergod van het Nieuwe aan nieuwe spulletjes. De Oergod van het Nieuwe komt nog maar net kijken in de godenwereld en heeft nu net haar huis ingericht met allerlei frutsels en spulletjes. Ik zelf woon het liefste sober en heb mijn huis ingericht in zwart met zwarte accenten, maar zij niet. Die Marala's gingen alle winkels af om leuke dingetjes te verzamelen. En in plaats van spullen uit winkels te stelen, zoals het hoort, vroegen ze het netjes en kregen ze allerlei dingetjes mee. Hier zat ook een prachtige asbak bij, die nu staat te prijken in de prijzenkast van het clubhuis. De rest is meegegeven aan de Oergod van het Nieuwe. Die was daar dolgelukkig mee en heeft het gebruikt om haar huis mee in te richten.

De derde opdracht was het gunstig stemmen van de Oergod van het Water. De Oergod van het Water is een vrouw waar ik het wel mee kan vinden: gevaarlijk en eigenzinnig. De Marala's hoefden echter niet de woeste zeeën op, maar konden hun opdracht simpelweg in het zwembad doen. Dat is toch helemaal niet slecht genoeg?

De vierde opdracht was van de Oergod van het Donker. Met hem kan ik ook wel door één deur. We hebben ook dezelfde lievelingskleur. De Oergod van het Donker nodigde de Marala's uit om eens te komen kijken in de grotten van Valkenburg, waar het natuurlijk heel donker kan zijn. Helaas waren daar geen ratten of skeletten, maar alleen mooie tekeningen en beeldhouwwerken. Saai.

Al dat gunstig stemmen en hielenlikkerij was wel eens genoeg geweest. Als iedereen allerlei dingen voor anderen gaat doen blijft er natuurlijk niks slechts meer over. Ik besloot om vrijdag maar eens langs te gaan bij die Marala's, en uw weledelgestelde hoofd van uw romp te doen scheiden (met alle respect). Als ik u een kopje kleiner zou maken zou ten eerste Het Zwaard voor altijd van mij zijn, en ten tweede zou ik over de wereld kunnen heersen en al mijn slechte plannen tot uitvoer kunnen brengen.

Ik nam natuurlijk niet het Zwaard van Valkenburg mee, want dan zou u het zo kunnen afpakken. In plaats daarvan kocht ik een zwaard bij de Intertoys om het gevecht met u aan te gaan. Zoals we allebei weten had u een soortgelijk zwaard en was ik dus helaas niet oppermachtig in het gevecht.

In het zwaardgevecht heeft u mij licht verwond. Dat is heel slecht van u, hulde. Ik ging snel een pleiser halen voor mijn verwonding. Toen ik terug kwam om het gevecht voort te zetten, heeft u mij op een doortrapte manier in de val gelokt. Dat is nog veel in- en inslechter!!! Ik ben trots op u.

Helaas heeft dat wel als gevolg dat ik het zwaard weer moest inleveren. Daarnaast, en dat is nog veel erger, heeft het alle oergoden dichter bij elkaar gebracht. Vroeger hielp ik de Oergod van het Water nog wel eens om iemand te laten verslikken. Samen met de Oergod van het Donker maakten we mensen bang in het donker door gekke geluiden te maken. De Oergod van het Bos en ik lieten wel eens mensen verdwalen.

Dat willen ze nu allemaal niet meer. Doordat de oergoden nu zo goed zijn geholpen en goede vrienden met u zijn, willen ze niet meer met mij slechte grappen uithalen. Ze willen alleen nog maar goede dingen doen. Ik heb mij van mijn slechtste kant laten zien en het heeft weinig opgeleverd. Waarom moet het goede nu altijd overwinnen, waarom kan het slechte niet eens over de wereld heersen?

Bij deze wil ik dan ook nogmaals mijn excuses aanbieden.

Nu ik netjes sorry heb gezegd hoop ik dat ik u om een gunst kan vragen. Om te zorgen dat de oergoden weer slechte dingen willen doen, wil ik vriendelijk verzoeken om flink ruzie met ze te maken. Hak eens een boom om zodat de Oergod van het Bos flink kwaad wordt. Gooi wat afval in het water om de Oergod van het Water te pesten. Als dit op een gevecht uit draait en daar gewonden of doden bij vallen is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Als u wat minder vriendelijk doet, willen de oergoden vast wel weer slechte streken uit halen, net als vroeger.

Ik hoop dat ik u van mijn benarde situatie heb kunnen overtuigen en dat u mij wilt helpen om weer in- en inslechte dingen te doen.


Met onvriendelijke groet,

Oergod van het Slechte